Chicken
Aukštos kokybės gyvuliniai baltymai
Maisto produktuose esantys baltymai byloja ir apie aminorūgščių gausą. Pirma, baltymų virškinamumas gali skirtis. Augaliniai baltymai paprastai yra sunkiau virškinami nei gyvuliniai baltymai. Pigūs gyvulinės kilmės subproduktai, kuriuose yra daug jungiamojo audinio yra blogiau virškinami nei aukščiausios kokybės gyvulinės kilmės sudedamosios dalys. Be virškinamumo, baltymų biologinė vertė yra labai svarbus parametras, atspindintis aminorūgščių vertę maisto produktuose. Biologinė vertė apskaičiuojama palyginant kiekvienos reikalingos aminorūgšties kiekį maisto produkte su jos koncentracija gyvūno organizme. Baltymai, kurių biologinė vertė aukšta, turi visas būtinas aminorūgštis tinkamomis proporcijomis. Tokių baltymų yra kiaušiniuose ir paukštienoje, todėl šių produktų gausu ir Husse ėdale.
-
Chunks with chicken in gravy, light recipe